Hvad er keramik?

Keramik er et ord, der bruges til at beskrive en række produkter, der alle er lavet af brændt ler, men også en måde at skabe unik brugskunst og brugsvarer på, som du kan have glæde af i mange år. Vores lertøj er det fineste polske stentøj, der er skabt af karakteristisk hvidt ler, som er er en af meget høj og elastisk kvalitet. 

De færdige produkter bliver påført et lag glasur, som giver en glansfyldt overflade, som er det helt unikke spil mellem glas og ler. Noget som gør at produkterne tydeligt afspejler den kvalitet og det håndelag, som der er blevet lagt i skabelsen af dem.

Hvad sker der ved brænding af keramik?

Efter formningen af keramikken, bliver den brændt første gang. Når keramikken brændes første gang, typisk ved 300 til 400 grader, så sættes der gang i en proces, hvor vandet fordamper mellem lerkrystallerne.

Når leret er blevet brændt sidste gang, typisk ved omkring 1250 grader, så tages det ud af ovnen og gøres klart til dekoration og glasering, hvilket samtidig gør keramikken hårdt som sten og den færdig brændte glasur bliver 100 procent  vandtæt, og det færdige produkt kan bruges i ovn, mikroovn og opvaskemaskine. I det hele taget er der nok tale om smukke pyntegenstande, men i høj grad også om hverdagsanvendelige brugsvarer.  Herefter bliver de forskellige design dekoreret, for eksempel med små blomster.

Se vores udvalg af keramik

Figurer, keramik kander, keramik vaser, keramik krus og meget andet. Vores keramik kan bruges til at lave et hav af forskellige genstande med meget høj brugsværdi. 

Keramikladen er en specialbutik, dog uden fysisk butik, men  med webshop, og vi forhandler dansk og polsk designet stentøj. Vores lervarer kan uden problemer bruges som moderne og dekorative brugsvarer i form af krus, kopper, tallerkner, skåle og meget mere. Vi har eget værksted i byen Boleslawiec i Polen, som er berømt og anerkendt for sine smukke  og tidsløse lervarer af højeste kvalitet.

På Keramikladen.dk kan du uden problemer bestille både dansk og polsk stentøj, og vores kompetente og kunstneriske designere producerer  også håndlavet porcelæn og stentøj af høj kvalitet.

Noget af det vi er mest stolte af og glade for, er, at kunsternes kreativitet tydeligt skinner igennem lertøjet i form af forskellige nuancer, faconer og motiver. Vores lervarer er alle af allerhøjeste kvalitet, og hver især rene kunstværker, hvor man tydeligt kan se kvaliteten af de traditionelle processer og måde at arbejde med leret på.